Profesori vs. studenti

Ivor Car

27. svibnja 2003.

Profesori vs. studenti

Red je došao na još jednu novicu koja to nije, ali našla se u toj ulozi samo iz razloga da nekome od vas izvuče smiješak na lice. Riječ je o nekim anegdotama (ili šalama, nije ni bitno) iz studentskog života, gdje su u glavnim ulogama profesori i studenti. Možda ste neke od njih već čuli, ali svako vrijedi provjeriti.

Sve češće na mail dobivam neke zanimljive sitnice. Jedna od takvih sitnica je ova novica, koja nikako to nije, ali vjerujem kako će nekima biti zabavna. Ne ulazim u to da li je ovdje riječ o anegdotama (što bi bilo istinito) ili izmišljenim šalama (izmišljeno = neistinito), jer nije ni bitno, glavno je da nekome od vas izmami smiješak na licu. Pa krenimo:

Profesor: "Jesu li vama mozak napumpali helijem da uopće možete uspravno hodati?"

Žali se profesor:  "Zašto studenti uvijek kasne na predavanja? Pa nije seoba naroda doći do fakulteta." U tom trenu ulazi student Azijat ... "Vi ste ispričani kolega, vaš put je bio stvarno dugačak!"

Profesor na medicinskom fakultetu drži uvodno predavanje: "Počinjemo s osnovama obdukcije. Dvije stvari su pri tome od ključne važnosti ... Prvo: morate pobijediti odvratnost. Pazite!" Profesor gurne mrtvacu na stolu prst u analni otvor, izvadi ga i poliže. "A sad vi."
Blijedi i jedva suzdržavajući povraćanje, studenti jedan za drugim ponove profesorov postupak. Kad su se svi izredali, profesor će: "Druga jednako važna stvar je koncentrirano i pažljivo praćenje predavanja. Ja sam u analni otvor gurnuo kažiprst, ali polizao srednjak. Dakle, dobro pazite..."

Profesor trudnici na usmenom: "Sad već udvoje dolazite na ispit, a još uvijek nemate pojma..."

Student veterine na ispitu. Profesor mu pokaže napola pokriven kavez, vide se samo noge neke ptice.
"Koja je ovo ptica?"
"Ne znam."
"Vaše ime?"
Student podigne nogavice hlača i veli: "Pogodite."

Profesor sjedi u menzi i jede. Dolazi student i sjedne za stol bez pitanja. Ljut zbog takve nepristojnosti, profesor će otrovno: "Otkad orlovi i svinje sjede za istim stolom?"
Student se digne, pokupi tacnu i veli: "OK, onda letim dalje."

Bitno je još naglasiti kako je ovdje riječ o profesorima i studentima s njemačkih univerziteta.