Sreća dolazi prekasno?

Ivor Car

5. lipnja 2003.

Sreća dolazi prekasno?

Ova novica nekome može biti čisti dokaz kako sreća vrlo često zakuca na naša vrata, kada je prekasno. No, možda je junak ovih par redova teksta, 90-godišnji Luis Salazar, cijeli život bio iznimno sretan, a ovo je došlo kao šećer na kraju?
Sreća je jučer pokucala na vrata 90-godišnjeg Luisa Salazara, u gradiću nedaleko od Tallahasseea, glavnog grada američke savezne države Floride. I to mu je pokucala ona materijalna sreća, u vrlo poželjnom obliku od 16 milijuna zelembaća. Naravno, ove novce Luis je dobio igrajući lutriju, a gdje drugdje?

Kako se za sada smatra, najstariji floridski dobitnik lutrije ikada, novcima će raspolagati bez ikakve euforije, baš kako i priliči osobi s toliko životnog iskustva. Dio će darovati svojoj lokalnoj crkvi, unučadima i ostatku obitelji. Kaže da će možda malo i putovati, i to na mjesto gdje je odrastao, kako bi se pozdravio sa svojim Portorikom kojeg je napustio prije 14 godina, kada je otišao u mirovinu (!?!). No, ni tada se nije ostavio posla, pa je u Sjedinjenim Državama radio još neko vrijeme, točnije do svoje 87. godine (!?!).

Dakle, moglo bi se i reći: valja raditi da bi se ponešto dobilo!