Konačno neoboriv dokaz: Wojtyla će biti svetac!

Mladen Barbarić

29. ožujka 2007.

Konačno neoboriv dokaz: Wojtyla će biti svetac!

Ni Britni Spirs nije tako brzo sišla sa zvjezdanog neba slave koliko će se brzo blagopokojni Karol Woytila aka Ivan Pavao II, uspeti među 10.000, manje ili više, popularnih nebeskih zaštitnika. Iako je i sam još 1983. godine "resetirao" dotad postojeći sustav imenovanja svetaca, učinivši ga dugogodišnjim procesom, voljom vjernih podanika, sam će od toga biti izuzet. Naime, pojavila se stanovita sestra Marie koja će potvrditi da ju je dobri Karol čudom izliječio od Parkinsa

Još od 2. travnja 2005. godine, kada nas je Papa putnik napustio, traje hajka na njegovu svetost. No, radi se o ozbiljnom procesu koji ne trpi površne interpretacije i odluke donesene naprečac, a Crkva je razvila i poprilično strog koncept koji dovodi do kanonizacije. Ipak, Karol ne bi bio ni Wojtyla ni čist i nevin, a da u rekordnom roku ne bi mogao položiti posljednji ispit za kanonizaciju. Naime, prema strogim propisima crkve, treba predočiti neoborive dokaze da je Karol već na nebu i da od tamo čini čuda.

Sveti gral i ključni dokaz napokon je pronađen u jednoj pariškoj klinici za porode. Tamo, naime, bogu skrušeno služi Marie Simon-Pierre. Priprosta redovnica od 45 godina nekada je bila članica kongregacije Malih sestara materinstva blizu Aix-en-Provencea, a onda je dobila prekomandu za Pariz. E, ta se gospođica požalila dobrom starom Karolu kako je taj Parkins užasno ometa u služenju bogu, a ne budi lijen, Wojtyla se s nebeskih proplanaka potužio bogu. Ovaj je na brzinu sredio da njegova služavka Marie neobjašnjivo ozdravi i eto ti čuda i eto ti sveca.

Dakle, neoborivo je dokazano kako je Marie na Karolov zagovor ozdravila i, kako piše pariški "Le Figaro", Katolička će crkva ovo vjerojatno prihvatiti kao čudo potrebno za beatifikaciju Wojtyle. Ova će informacija u nedjelju i službeno biti potvrđena, a ako se pitate što je taj "smoking gun" koji neoborivo dokazuje da je Marie ozdravila na zagovor mrtvog Ivana Pavla II, slobodno se potpišite u komentar, ni meni nije jasno.