POSLASTICA ZA FILMOLJUPCE: Počeo Tjedan turskog filma, sve projekcije su besplatne

J.B.

2. studenog 2021.

POSLASTICA ZA FILMOLJUPCE: Počeo Tjedan turskog filma, sve projekcije su besplatne

Svečanim otvorenjem i projekcijom filma „Čudo u ćeliji br. 7“ redatelja Mehmeta Ade Öztekina sinoć je započeo 9. Tjedan turskog filma koji se održava u zagrebačkoj Kinoteci. Ova revija turskog filma potrajat će do subote, 6. studenog, a filmove u Zagreb dovode Hrvatsko-turska udruga prijateljstva i Turski kulturni centar Yunus Emre sa sjedištem u Zagrebu.

U pet dana bit će prikazano sedam dugometražnih filmova, među kojima ima i komedija i drama i romansi, kao svojevrsni presjek suvremene turske kinematografije. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a ulaznice možete preuzeti na blagajni Kinoteke uoči početka projekcije. Organizatori napominju kako je svaka ulaznica zbog epidemioloških uvjeta striktno numerirana.

Danas su na rasporedu dva filma, „Kisele jabuke“ u 17:30 i „Šampion“ u 20 sati. U četvrtak možete pogledati dramu „Jesmo li OK?“ od 18 sati i komediju „U obitelji“ od 20 sati. U petak se u 18 sati prikazuje „Nešto korisno“, a u 20 sati „Sjeti se nas“, dok je za subotu planirana repriza spomenutog „Šampiona“ te sinoć prikazanog „Čudo u ćeliji br. 7“. Više o filmovima možete saznati klikom na njihovo ime ili posjetom web stranici www.turski-film.com.

Za one koji nisu pobliže upoznati sa suvremenom turskom kinematografijom Lupiga toplo preporuča odlazak u kino i jedno besplatno upoznavanje.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: turski-film.com