Mike Tyson VS. Asaf Alikadić

Mirzoni

10. prosinca 2004.

Mike Tyson VS. Asaf Alikadić

Da, dobro ste pročitali, Mike Tyson je nedavno u Arizoni imao manji okršaj sa Asafom Alikadićem i završio u buksi! Sad se sigurno pitate, kao što sam se i ja pitao, tko je taj Asaf Alikadić? Nije zvijezda BeHa boksa, nit će vjerojatno ikada biti. Međutim imao je tu sreću, ili nesreću, kako se uzme, da naleti na Čeličnog Mikea. Što se ustvari dogodilo te noći i kako je Alikadić sačuvao oba uha saznat ćete pod

Bivši boksački svjetski prvak u teškoj kategoriji, kontraverzni i problematični Mike Tyson početkom ove godine se preselio u Arizonu, točnije u grad Scottsdale. Izgleda nemoguće, ali čisto sumnjam da postoji grad, gradić ili neko selo u SAD-u gdje nema nekoga s našeg govornog područja. Tako i u Scottsdaleu živi i radi Asaf Alikadić, 22 godišnji mladić i slučajni Mikeov suparnik.

Ne sluteći ništa loše, Asaf je s ekipom te subotnje večeri 27. studenog izašao u lokalni noćni klub. Negdje oko 1 sat poslije ponoći odlučuju napustiti klub. Sjedaju u automobil, nesvjesni da će u narednih nekoliko sekundi imati bliski susret s "Čeličnim Uhogrizcem". Naime, bivši bombarder je prelazio ulicu i kao svaki fini i dobro odgojeni dečko s naših prostora, Asaf zaustavlja svoje vozilo i dopušta osobi koju još u tom trenutku ne prepoznaje, da pređe ulicu, iako u blizini nije bilo niti zebre niti kakvog drugog pješačkog prijelaza.

Međutim, dotična osoba zastaje ispred njegovog vozila, skače na prednju haubu i koristi isto vozilo kao vreću za udaranje. Asaf, u tom trenutku vidjevši s kim ima posla, ostaje priseban, ni ne pomišlja se upustiti u bilo kakav konflikt, poseže za mobitelom, i tako pokrivajući jedno uho telefonom, a drugo desnom rukom (za svaki slučaj da ne bi ostao bez slušnih organa), poziva policiju. Ovi kao u svim američkim filmovima, sjede na obližnjem parkingu krateći vrijeme krafnama i kavom, stižu munjevitom brzinom.
 
Prema riječima jednog od svjedoka, Tyson, ne da je bio pijan, nego skoro da nije mogao hodati, a u tom trenutku engleski mu je bio drugi, ili čak možda treći strani jezik, jer policajci osim krikova ništa drugo nisu mogli izvući iz njega. Mike provodi noć u zatvoru i sljedeći dan ga otriježnjenog puštaju kući. "Čelični" ima deset dana da se pojavi na sudu. Danas je dobio samo prijavu i opet je pušten. Asaf međutim nema namjeru da ga tuži. On samo želi da mu ovaj plati popravku auta. Je li ga je frka ili nešto drugo, ne znamo, ali ako ne vjerujete nama sami se možete uvjeriti o istinitosti ove novice na ovom linku.