Što nas očekuje u Booksi

Ivor Car

7. lipnja 2004.

Što nas očekuje u Booksi

Ovaj tjedan se u popularnoj zagrebačkoj knjižari (Booksi, nego što) organizira dosta toga zanimljivoga, od svirke Remi, preko priča Osječanina Krešimira Pintarića, do vjerojatno najatraktivnijeg događaja, predstavljanja Motovunske filmske škole, koja će koštati 2 000 kuna, a o kojoj će govoriti Olinka Vištica, Igor Mirković i Rajko Grlić. Pa evo što iz Bookse kažu o tome

Sljedeći tjedan vam pripremamo vrlo zanimljiv program. Nešto za književne, nešto za filmske, a bogami i za glazbene sladokusce. Točnije:

8.6.2004. utorak, 20 sati
S gostom Krešimirom Pintarićem predstavljamo njegovu knjigu priča "
Rebeka mrzi kad kokosi trče bez glava". Ovo je prva knjiga priča osječkog autora koji se do sad publici predstavio svojim zbirkama pjesama, a njegove ste priče mogli citati i na Internetu. Uglavnom, mlad, lep i pametan.

9.6.2004. srijeda, 21 sat
Predstavljanje Motovunske filmske škole. O školi će govoriti Olinka Vištica,
Igor Mirković i Rajko Grlić. Najtoplije preporučamo za sve filmofile i one koji bi to htjeli biti.

(Motovun Film Festival pokreće radionice namijenjene polaznicama koji imaju ambicije ovladati zanatom stvaranja filmova. Ove godine programi će biti posvećeni ovladavanju vještina filmske glume i režije.

Polaznici će biti podijeljeni u skupine – po dvije glumačke i dvije režijske – koje će voditi istaknuti profesionalci, ljudi od prakse i iskustva, a naglasak škole bit će praktičnim vježbama. Škola se održava, naravno, u Motovunu i to u dva dijela – u tjednu prije festivala (od 19. do 25. srpnja) održava se "praktična nastava", a u vrijeme festivala (26. – 30. srpnja) pohađaju predavanja gostiju festivala, uz slobodan ulaz na festivalske projekcije i programe.

Detalji programa škole bit će objavljeni na stranici www.motovunfilmfestival.com i to 5. lipnja, a zasad ono najvažnije:
- rok prijava bit će do 20. lipnja
- prijavnice će se moći nabaviti na festivalskoj web-stranici
- cijena školarine bit će 2 000 kuna + doplata za smještaj koja varira o kvaliteti)


11.6.2004. petak, u 20 sati
Predstavljanje časopisa studenata anglistike "English Student's Club (X.a.) magazine" (ex ON THE FACE OF THE PLACE) Svirka - Remi.

To je sve. Vidimo se u Booksi.